2009. május 10., vasárnap

Családi kedvenc

 
Siccike  padlizsános sült tésztája nagy kedvencünk.Csak egy kicsit változtattam rajta.
Hozzávalók:
  • 1 cs penne tészta
  • 2 db paradicsom konterv
  • 1padlizsán
  • 1 nagy vagy 2 kicsi cukkini
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • friss oregánó
  • só,bors,borsikafű
  • 1 nagy vagy 2 kisebb paradicsom
  • őrölt napraforgó
Felkockázzuk a padlizsánt és a cukkinit, néhány evőkanál olívaolajon megpirítjuk a szétpréselt fokhagymát, majd hozzáadjuk a padlizsánt és cukkinit és egy-két percig együtt pirítjuk. Beleöntjük a paradicsommártást, hozzáadjuk a friss bazsalikomot,oregánót, sózzuk-borsozzuk és addig főzzük, míg a padlizsán kellően megpuhul. Közben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, majd ízesítjük egy kis szósszal. Egy méretesebb magas falú jénaiban elkezdjük a rétegezést. Egy réteg tészta - paradicsomos padlizsán - kockákra vágott sajt - majd ismét tészta a tetejére. Felül betakarjuk a karikákra vágott friss paradicsommal,reszelt sajttal, megszórjuk őrölt napraforgómaggal és 200 fokos sütőben sütjük 30 percig, vagy amíg kellően megpirul a teteje.