2010. január 13., szerda

Mézes-mustáros szejtánszelet


Hugomum mézes-mustáros szójaszelete adta az ötletet a mai ebédhez.Isssteni finom lett,Marci is bevágott két szeletet:)
Hozzávalók:
  • 6 szelet búzahús (én nagy adagot készítek búzasikérből,és adagonként lefagyasztom,így csak be kellett nyúlnom a mélyhűtőbe. szejtánkészítés itt)
  • olivaolaj,szójaszósz,bioketchup,mustár,méz,vegamix,fokhagyma
A hozzávalókat összekeverem és a húsra kenem.Akár előző nap is bepácolható,de én most csak fél órát hagytam állni,és nagyon finom lett.Pici olivaolajon kisütöm a hússzeleteket,és már tálalhatom is:).Mi burgonyapürével ettük,amit úgy készítek,hogy miután megfőtt a krumpli nem öntöm le az egész vizet,kicsit hagyok rajta.Összetöröm a burgonyát,fűszerezem fehérborssal,szerecsendióval (a sóval óvatosan,mert a főzőlében is van),teszek bele egy kis margarint,és összekeverem.A végén még egy kis zabtejet öntök hozzá.