2010. január 25., hétfő

Gyros-os szejtáncsíkok,vegán


Nincs mit szépíteni.Szejtánfüggők lettünk.Minimum hetente egyszer,de előfordul,hogy kétszer kerül az asztalra.Ezúttal csíkokra szeletelve.
A kész szejtáncsíkokat kiveszem a mélyhűtőből,kiolvasztom.Bepácolom az elmaradhatatlan szójaszósszal (isteni ízt ad a szejtánnak,így mindig használom hozzá),és gyrosos fűszerkeverékkel.Amikor kisütöm fokhagymát és hagymakarikákat dobok a serpenyőbe a búzahúscsíkok közé.Burgonyapürével tálalom(Nálunk a burgonyapüré tejmentesen készül úgy,hogy hagyok a krumplin egy kis főzőlevet,keverek hozzá margarint,fehérborsot,szerecsendiót,pici sót-ebből keveset,mert a főzővíz is sós-és ha kell akkor még hígítom növényi tejjel vagy tejszínnel.)